Close

декември 29, 2016

Приключението се създава, не се намира!

Edge Brewing е създадена в Барселона през 2013 г. от двама американци, които са толкова нетърпеливи да се присъединят към крафт бирената революция в Европа, че буквално си донасят пивоварната. Комбинирайки прецизно проектирано американско оборудване, най-добрите налични съставки и многогодишния опит в правенето на бира, те правят истинска, свежа американска крафт бира за местния пазар. Техният нов пивоварен дом се намира в един от най-вълнуващите градове в Европа – Барселона.

Ето и философията на пивоварната за постигане на прецизно изработени бири с използване на най-висококачествени съставки.

ВНОС НА АМЕРИКАНСКИ ХМЕЛОВЕ

Главният пивовар – Алан Шепърд е много категоричен по отношение на съставките, които използва, за да свари своята страст. Пивоварната внася хиляди килограми от прясно набрани американски хмелове от долината Якама в щата Вашингтон. По време на обиколката ви из пивоварната, помолете да си поемете дъх от охладителя за хмелове. Ароматът е опияняващ!

 

ЖИВАТА ТЕЧНА МАЯ

Ако искате да сварите автентична американска крафт бира, има само един начин – американска жива, прясна, течна мая. Edge Brewing предпочитат маята на White Labs. Тя долита до Барселона от Сан Диего, Калифорния чрез редовни нощни международни полети. Ангажиментът на пивоварната да прави страхотна бира граничи с мания. Маята се съхранява здрава и щастлива в специално създадени съдове за съхранение чрез лабораторията им за качествен контрол.

 

НАЙ-ДОБРОТО ОБОРУДВАНЕ

Да, проектирането на пивоварно оборудване може да има огромно влияние върху вкуса и характера на бирата. Би било почти невъзможно да се направи автентична американска крафт бира без подходящите инструменти. Така че, Edge Brewing опаковат 6 контейнера с американско оборудване и си ги донасят с тях в Барселона. Може би сте прочели на някои от техните бирени подложки или тениски, че „Повечето хора си носят кърпа и четка за зъби, а ние пивоварна” – е, вярно е!

 

ВОДАТА

Водата съставлява 95% + от бирата. Американската крафт бира изисква чиста вода, не просто градска филтрирана вода. За да постигнат това, Edge Brewing донасят от Сан Диего – родното място на американската крафт бира, пречиствателни съоръжения, специално проектирани за правене на бира. Така че, независимо от стила на бирата или качеството на градската вода, да се създаде този вкус и аромат, който ценителите на крафт бира са свикнали да очакват.